Publication:
Türkiye Türkçesi'ndeki Zarfların İşlevsel ve Yapısal Özellikleri

dc.contributorFen Edebiyat Fakültesi / Faculty of Letters and Sciences Türk Dili ve Edebiyatı / Turkish Language and Literaturetr_TR
dc.contributor.authorKarpuz, Hacı Ömer
dc.contributor.authorID6846tr_TR
dc.date.accessioned2018-11-23T11:26:41Z
dc.date.available2018-11-23T11:26:41Z
dc.date.issued2001
dc.description.abstractBildiri metni, Giriş, Yöntem, Bulgular, Sonuç, Kaynakça ve Kısaltmalar başlıklı kısımlardan oluşmaktadır. İncelemede Türkiye Türkçesinin edebî dilinden seçilen eserlerden tespit edildiği belirtilen 8151 zarf işlevsel ve yapısal özelliklerine göre sınıflandırılmış, geçiş sayıları ve oranlarına göre tablolar biçiminde verilmiştir. Zarflar, işlevleri bakımından 18 başlığa ayrılmış olup bunlar yer-yönelme (0,424), zaman (0,194), hal (0,152), sebep (0,051), şart (0,031), benzetme (0,030), vasıta (0,028), nicelik (0,028), hal-zaman (0,025), birliktelik (0,014), tekrar (0,011), karşılaştırma (0,003), sıralama (0,003), karşıtlık (0,002), görelik (0,002), karşılıklılık (0,001) ve tekrar-hal (0,001) zarflarıdır. Yapıları bakımından 2 başlığa ayrılmış olup bunlar da yalın / işaretsiz (0,208) ve türemiş ve birleşik / işaretli (0,792) zarflardır.tr_TR
dc.identifier1tr_TR
dc.identifier1tr_TR
dc.identifier1tr_TR
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11413/3519
dc.language.isotrtr_TR
dc.relationEskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisitr_TR
dc.subjectTürkçetr_TR
dc.subjectDilbilgisi/Gramertr_TR
dc.subjectZarftr_TR
dc.subjectMorfem/Biçimbirimtr_TR
dc.titleTürkiye Türkçesi'ndeki Zarfların İşlevsel ve Yapısal Özellikleritr_TR
dc.typeArticletr_TR
dspace.entity.typePublication
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
Türkiye Türkçesi’ndeki Zarfların İşlevsel ve Yapısal Özellikleri.pdf
Size:
1.4 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:
License bundle
Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: